Vakantieblues

Vakantie

Vakantie dat is voor mij rustig relaxen, ‘niets moet’, ‘we zien wel wat de dag brengt’ en … een goed boek.

Wat dat boek betreft laat ik mij graag verrassen door wat de bib thuis bij mijn moeder te bieden heeft. Mijn ouders verzamelden een schat aan boeken en daar snuister ik graag in telkens ik weer eens nood heb aan vakantielectuur.

Bronnie

Deze keer is het ‘The top  five regrets of the dying’ geworden. Het boek is geschreven door Bronnie Ware een Australische verpleegster die in de palliatieve zorg heeft gewerkt. Bronnie vertelt over de gesprekken die zij heeft gevoerd met mensen die op hun sterfbed liggen. Geen evident onderwerp zo op vakantie, maar wel heel vlot geschreven. Lees meer

Over vallen en weer opstaan

Ceo

Nog niet zo heel lang geleden – ik was net  zzp’er geworden – ondersteunde ik het HR team van een bedrijf dat veerkracht als één van z’n waarden had. ’t Was een internationaal bedrijf en dus spraken ze er over ‘resilience’.  ‘We need our people, our teams and our organisation to be resilient’, hoor ik de CEO nog altijd zeggen.  Groot gelijk had zij, want het bedrijf ondervond de realiteit van de VUCA wereld elke dag aan den lijve …

Vragen

Ik was toen erg nieuwsgierig hoe zo een veerkrachtige cultuur er zou uitzien. Waaraan merk je of voel je dat?  Wat is eigenlijk veerkracht? Hoe ziet dat er uit een veerkrachtig team? Welke kenmerken heeft een medewerker die veerkrachtig is? Aan welk gedrag kan je merken dat veerkracht echt in het DNA zit van het bedrijf en z’n medewerkers? Lees meer

Kan je dat bewijzen?

Webinar

Tijdens deze bijzondere tijden van ‘blijf in je kot’ en thuiswerken kan je heel wat interessante gratis webinars volgen. Ik heb er zo een aantal die zijn bijgebleven en ééntje daarvan in het bijzonder. Dat webinar gaat over ‘Evidence Based HR’. (Bedankt Balance HR voor het organiseren).

Ik moet bekennen dat ik ‘evidece based’ altijd begreep als: ‘Kan je wat je zegt aantonen, bewijzen met cijfers?’. Facts en vooral figures, dus. Maar dat is het niet, of toch niet helemaal.

Lees meer

Opgeruimd staat netjes!

Rommelig

9 maanden quasi full-time, buitenhuis en tot over de oren in een uitdagend project, dan ziet er mijn persoonlijke kantoor ongeveer uit zoals op de foto.
Hoog tijd dus om hier toe te passen wat ik tijdens dat project op de productievloer heb geleerd: Seiri, Seiton, Seiso, Seiketsu, Shitsuke!

Lees meer

Ook last van procrastinatie?

Woord
‘Procrastinatie’, ik vind het een mooi woord. ’t Is afgeleid van het Engels procrastination en het betekent uitstelgedrag. De neiging om taken waar je tegenop ziet niet meteen aan te pakken, maar telkens opnieuw excuses te verzinnen om het toch maar niet te moeten doen. Het schijnt des mensen te zijn en het heeft te maken met iets wat in je brein gebeurt.

Lees meer

Zorg zelf voor die witte raaf …

Ik zie ze nog heel regelmatig verschijnen, de vacatureberichten waarin op zoek wordt gegaan naar dat uitzonderlijke talent. Een schaap met 5 poten, met een hele rits competenties en skills. Tegelijk ook wel wat ervaring, maar niet al te veel. We zijn tevreden met 2 à 3 jaar, want anders wordt de kandidaat te duur ….  En dat allemaal op een steeds krapper wordende arbeidsmarkt …

Hoogtijd om het anders aan te pakken. Niet?

Lees meer

Mentorship op 3 verschillende wijzen

Twee nieuwsbrieven geleden heb ik voor de eerste keer aangekondigd dat ik met de idee speel om de rol van mentor op te nemen voor wie wil leren en groeien in het HR vak. Het duurde niet lang of ik kreeg de vraag om  dat wat concreter te maken. ‘Wat bedoel je eigenlijk met het woord mentor? Wat doet een mentor? Is dat zoiets als een coach … ? ‘ en meer van dat soort vragen.

Lees meer

De rol van de HR professional anders bekijken?

Na elke training, congres, workshop stel ik mij steevast de vraag: ‘Marijke, wat heb je nu geleerd vandaag? Wat ga je straks anders, beter, … doen? Welke inzichten neem je mee?’.

Zo ook onlangs nog na de 2-daagse conflictmasterclass.

Lees meer

Wat heeft vertrouwen met wiskunde te maken?

Onverwacht

Heel regelmatig dient de inspiratie voor deze nieuwsbrief zich onverwacht aan. Zo ook deze keer.

Tijdens het brainstormen over een nieuw HR mentoring concept bijvoorbeeld.

Het is Sandy Buckinx die mij bij het brainstormen vraagt of ik de formule van vertrouwen ken. Neen, die ken ik niet.

Dat is voor mij voldoende om Mister Google te raadplegen en er meer over te leren. Zeker ook omdat – structuur madam die ik ben – verhelderende formules mij altijd aanspreken …

  Lees meer

4 of 6 keer HR?

Fakkel

Ik krijg wel eens de vraag om mee te helpen zoeken naar een geschikte medewerker-HR professional.Vaak gaat het dan over klanten waar ik HR processen heb mogen uitwerken en implementeren en die stilaan toe zijn  aan continue HR ondersteuning. Omdat ik het heel belangrijk vind om op een duurzame wijze mijn werk te kunnen voltooien, ben ik altijd heel blij dat een bedrijf de stap zet naar een lange termijn oplossing. En dus help ik graag mee om meteen gerust hart ‘de fakkel over te dragen’.

Lees meer