Mentorship op 3 verschillende wijzen

Twee nieuwsbrieven geleden heb ik voor de eerste keer aangekondigd dat ik met de idee speel om de rol van mentor op te nemen voor wie wil leren en groeien in het HR vak. Het duurde niet lang of ik kreeg de vraag om  dat wat concreter te maken. ‘Wat bedoel je eigenlijk met het woord mentor? Wat doet een mentor? Is dat zoiets als een coach … ? ‘ en meer van dat soort vragen.

Goeie vragen… Ik moet eerlijk bekennen, ik had niet meteen een pasklaar antwoord….

Ik doe hier tot 3 maal toe een poging …

Uit mijn opleiding (lang geleden heb ik geschiedenis gestudeerd … ) herinner ik mij Mentor. Hij was de zoon van Alcimus, de vriend van Odysseus, die hem bij zijn vertrek naar Troje de zorg voor zijn huis toevertrouwde. Mentor was tegelijk ook de  leermeester van Telemachus, de zoon van Odysseus.  Dus, vertrouweling en leermeester tegelijk.

En wat zegt de oude vertrouwde Dikke Van Dale?  Daar staat te lezen: ‘mentor: ervaren begeleider’.  Kort en krachtig!

Deze quote van Beverly Kaye uit haar boek ‘Up is not the Only Way’ vind ik krachtig: “Behind every succesful person, there is one elementary truth: somewhere, somehow, someone cared about their growth and development. This person was their mentor’.

In mentoring gaat het dus over ‘caring’ about ‘THEIR growth and development’. Precies wat ik in mijn mentorship wil stoppen.

 

Alle suggesties om het begrip ‘mentorship’ verder uit te spitten, zijn welkom. Laat maar weten.

 

P.S. Wie aan de slag wil met mentorship in bedrijfscontext kan ik dit boekje aanbevelen.  Al wat ouder, maar nog altijd relevant.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *