Neem elke maandag 9 minuten de tijd

Hoe en wanneer 

‘Wanneer moet ik dat in godsnaam nog doen?’ ‘En hoe pak ik dat dan aan?’ Twee kreten die ik regelmatig hoor van eerstelijns leidinggevenden (shiftleiders, brigadiers, teamleaders, enz.) waarvan verwacht wordt dat ze hun team motiveren, bezig zijn met hun mensen. Meestal wordt daar ook nog aan toegevoegd: ‘Dat komt allemaal bovenop mijn eigenlijke werk’.

 

Begrip 

Ik begrijp hen. Heel vaak zijn ze in zo een rol gerold zonder de minste ondersteuning of coaching en moeten ze het zelf uitzoeken. En bovendien combineren ze die rol vaak nog met andere operationele taken. En dat terwijl ze een cruciale rol spelen in hoe je als bedrijf met mensen omgaat.

 

Tools 

In mijn zoektocht naar tools of aanpakken om tegemoet te komen aan dat ‘Hoe en Wanneer moet ik dat doen?’ kwam ik onlangs het boekje van James Robbins tegen. In  ‘9 Minutes on Monday’ reikt hij een soort van checklist aan aan de hand waarvan je in 9 minuten heel gefocust en to-the-point je acties voor die week oplijst. 9 minuten per week om je ‘people management’ vast te pakken en concreet te maken.

 

PDF 

Op internet vond ik deze PDF met daarin de checklist (in het Engels).

Veel succes ermee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *