Als je denken je in de weg zit …

Markant 

Dankzij Inge van Markant mocht ik al een paar keer mijn verhaal over de 3 batterijen vertellen aan groepen enthousiaste en nieuwsgierige Markante dames. Via mijn verhaal deel ik wat ik geleerd heb uit mijn burn-out en vertel ik hoe ik nu met de drukte en hectiek van elke dag omga. Ik merk dat de aandacht steevast verscherpt zodra ik het heb over RET en hoe ik daarmee aan de slag ben gegaan.

 

Gedrag 

Ik heb een hele tijd veel last gehad van gepieker, van mijn eigen gedrag en emoties. Eerst zonder het te beseffen. Waardoor alles heel veel energie ging opslorpen. Met totale uitputting emotioneel en mentaal tot gevolg. Pas toen ik ziek was, heb ik RET of de Rationeel Emotieve Training  leren kennen. Door bewust te RET’ten kan ik nu mijn mentale en emotionele batterij opladen in plaats van uitputten.

 

Wat 

RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. Dat houdt in dat je effectiever wordt, door je gedachten (‘ratio’) te veranderen. Het klinkt misschien simpel en de theorie is ook niet zo moeilijk. Maar het kost wel de nodige oefening voor blijvend resultaat. Daarom is het ook een training.

 

Hoe 

Wil je graag meer weten? Via deze link kom je terecht op een filmpje waar de hele aanpak helder wordt uitgelegd.

Er is ook een handig klein boekje uit de ‘for Dummies’ reeks.

Veel succes ermee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *