Die vervelende evaluatiegesprekken

Opslag

Eén van mijn klanten vroeg mij: ‘Marijke, kan jij eens kijken naar hoe wij onze evaluatiegesprekken voeren?’. En meteen nadien volgde ook de verzuchting: ‘Ik wil af van het feit dat al die gesprekken alleen maar leiden naar één vraag: hoeveel opslag krijg ik?’.

OK, tijd om – om het in HR jargon te zeggen – de hele ‘prestatie-management cyclus’ eens te bekijken.

Reflex

Natuurlijk was ik blij met zulk een vraag. Tegelijk realiseerde ik mij vrij snel dat ik zelf nogal geneigd was om traditionele insteken naar voor te schuiven. Ik ben tenslotte ook in die traditionele school ‘opgegroeid’. Daar ben ik mij erg bewust van.

Gelukkig heb ik ook altijd de reflex om op zoek te gaan naar nieuwe, andere inzichten. Om zo misschien ‘the best of both worlds’ te combineren, wie weet.

 

Inspiratie

Op vlak van prestatie managent heeft die zoektocht mij onder andere naar volgende initiatieven geleid. Initiatieven die ik graag met jullie deel. Bij wijze van inspiratie.

Via Edward Vanhoutte van Balans HR kwam ik bij The Vigor Unit uit, een spinn-off van de universiteit van Gent. Ik volg een aantal van de co-founders via LinkedIn. En via dat kanaal kwam ik aan interessante lectuur. Zo bijvoorbeeld dit artikel.

Mister Google heeft mij dan weer naar Intuo geleid. Arne Van Damme geeft in 10 korte youtube filmpjes 10 tips en goeie raad om in overweging te nemen bij de introductie van performance management 2.0. Hier is er eentje van.

Ik heb al vaker ondervonden dat onze Nederlandse collegae net een stapje voor zijn op vlak van HR vernieuwing. Dus nam ik ook eens een kijkje op HRAcademy.nl. En, kijk, HR Academy biedt een hele workshop aan waar je concepten, modellen en voorbeelden aangereikt krijgt. Ik overweeg serieus om in te schrijven. Meer …

 

En jullie?

Dit is maar een greep uit wat ik terug kon vinden over het thema. Hebben jullie hier ervaring mee? En delen jullie graag jullie kennis en wedervaren met de HR community? Laat het zeker weten, dan steken we de koppen eens bij elkaar en  maken we er een extra HR Café van.

Ik ben benieuwd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *