Ruzie maken kan je leren

Scouts 

Onze jongste zoon is een enthousiaste scoutsleider. Het ledenblad van Scouts en Gidsen Vlaanderen ‘Over en Weer’ valt hier dan ook om de zoveel tijd in de bus. Eerlijk?  Ik haal daar zelf regelmatig inspiratie uit. Ook deze keer, dus.

Toeval 

In een artikel in de Over en Weer met als titel ‘Ruzie maken en toch vrienden blijven’ vond ik de verwijzing naar het meerdere-minderemodel van Pat Patfoort. En dat net toen ik overwoog om mij in te schrijven voor een training conflictbemiddeling. Toeval bestaat niet.

 

Ruzie 

Aan de hand van dit model begrijp ik nu beter hoe meningsverschillen en ruzie in elkaar zitten, welke dynamiek hier speelt. Ik vind het altijd erg verhelderend om gedrag (van jezelf en van de ander) te herkennen om vervolgens op een juiste (andere) manier te reageren. Of om teams in bedrijven te faciliteren om dat gedrag bij zichzelf te herkennen en aan te pakken. Word je er als HR professional ook wel eens bij geroepen om conflicten in een team op te lossen en zoek je hiervoor wat houvast? Dan is dit een goede kapstok.

Veel succes ermee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *